Η Ελλάδα παράγει - Το ξεκίνημα του Γιώργου Τσακοφίτη και της εταιρίας του "Γλυκάκι"

Όταν το 2011 έχασα τη δουλειά μου μετά από 10 έτη προϋπηρεσίας ως τραπεζικό στέλεχος, με 10 ημερών υιό, έχασα τη γη κάτω απ'τα πόδια μου. Αποφάσισα τότε να γυρίσω στη μάνα-γη. Στη μάνα (οικογένεια) για επιβίωση και στη γη για να καλλιεργήσω εντατικά τα κτήματα της οικογένειας.

Στην πορεία ίδρυσα την νεοφυή επιχείρηση Γλυκάκι. Το 2014 το Πρότζεκτ Γλυκάκι βραβεύτηκε από το Angelopoulos CGIU. Fellowship ως startup που δίνει δουλειά σε κοινωνικά αποκλεισμένες γυναίκες του χωριού και για το γεγονός ότι μεταποιεί την πρωτογενή αγροτική παραγωγή (φρούτα της οικογένειας και της ευρύτερης περιοχής Κύμης Ευβοιας (χωριά Πλατάνα και Οξύλιθος).

Ταξίδεψα στο Arizona State University και εκεί έκανα σειρά σεμιναρίων. Επέστρεψα και ξεκίνησα την εφαρμογή του Πρότζεκτ.

Το 2015 αποκτήσαμε πιστοποίηση ISO Haccp και πλέον διανέμουμε τα προϊόντα μας (παραδοσιακά γλυκά, μαρμελάδες, μπισκότα και αποξηραμένα σύκα) σε δύο χώρες του εξωτερικού και σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης σε αρκετές γυναίκες του χωριού και κίνητρο σε αγρότες της περιοχής να εντείνουν τις καλλιέργειες τους και να μας πουλήσουν τα φρούτα τους. Συμμετέχουμε σε κλαδικές εκθέσεις τροφίμων στην Ελλάδα και φέτος και στο εξωτερικό.

Το Σεπτέμβριο του 2016 πήραμε βραβείο από τον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Awards για ένα ιδιαίτερο προϊόν μας ( φρέσκια μαρμελάδα σύκου με γλυκάνισο).

Θερμές ευχαριστίες στο Angelopoulos Fellowship και την πρέσβειρα κα Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΎΛΟΥ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ευβοιας, τους συνεργάτες μου Ζωή Γλυκού και Πάνο Καζο και φυσικά την οικογένεια μου, χωρίς τη στήριξη της οποίας τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε ευοδωθεί.

Ή Ελλάδα παράγει!

Στοιχεία επικοινωνίας: Γιώργος Τσακοφίτης, τηλ. 22220 71554, gtsakofitis@hotmail.com

Business Focus: 

Business Sector