Τι κάνουμε

Το startupgreece είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα πληροφόρησης και δικτύωσης με στόχο να αναδείξει μια νέα γενιά επιχειρηματιών στην Ελλάδα, να φέρει κοντά ανθρώπους και ιδέες και να αλλάξει την αντίληψη για την επιχειρηματικότητα στη χώρα.

Το startupgreece συνδυάζει μια online κοινότητα επιχειρηματικότητα με μια βάση γνώσης και πληροφορίας ειδικευμένης στο επιχειρείν. 

Η βάση γνώσης και πληροφορίας περιλαμβάνει

 • Χρηματοδοτήσεις δημόσιας ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να είναι συγκεντρωμένοι σε μια ιστοσελίδα όλοι οι διαθέσιμοι πόροι για τον επιχειρηματία ή για όποιον ενδιαφέρεται να επιχειρήσει
 • Διαδικασίες, νόμους και διατάξεις ώστε να υπάρχει μια συνεκτική βάση-οδηγός για τον επιχειρηματία, υποψήφιο ή μη
 • Εκδηλώσεις που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την κατάρτιση γιατί η προσωπική επαφή και δικτύωση παραμένει αναντικατάστατη, εμπνέει και κινητοποιεί
 • Άρθρα «How to» για όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που ορίζουν και μπορούν να απογειώσουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο (π.χ. βασικές αρχές μάρκετινγκ για τη νέα σας επιχείρηση)
 • Διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για να βρίσκουν οι νέοι, επιχειρηματίες και μη, ένα σταθερό σημείο πληροφόρησης και ευκαιρίας να αξιοποιήσουν τη γνώση και το ταλέντο τους
 • Χρήσιμα στοιχεία και τάσεις για πιο έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις
 • Ιστορίες επιτυχίας & αποτυχίας για να προβάλλονται τα θετικά πρότυπα, αλλά και να αναδεικνύεται η αποτυχία ως πολύτιμη εμπειρία και απαραίτητο βήμα προς την επιτυχία.

Η online κοινότητα

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμετέχουν επιχειρηματίες και νέοι που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν, ειδικοί σε θέματα του επιχειρείν, επενδυτές, επιχειρηματικοί άγγελοι και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα ή/και την καινοτομία, καθώς και οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι μπορεί να επωφεληθεί από τη συμμετοχή του και να προσφέρει με τη γνώση και την εμπειρία του.

Αφού ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στο startupgreece, και ανάλογα με το περιεχόμενο του προσωπικού προφίλ που καταχωρούν στην πλατφόρμα, τα μέλη κατατάσσονται από την Ομάδα Διαχείρισης σε:

 • Επιχειρηματίες & Άλλα Μέλη (πχ. φοιτητές, νέοι, ειδικοί σε θέματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, μέλη φορέων, ενώσεων, συλλόγων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα κ.λπ.)
 • Επενδυτές & Στελέχη Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών
 • Στελέχη Κυβερνητικών ή Δημόσιων Οργανισμών

Στη συνέχεια, τα μέλη που εκπροσωπούν επιχειρήσεις ή οργανισμούς μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ αυτών, επιλέγοντας σε ποια κατηγορία ανήκουν (α. επιχείρηση, β. κυβερνητικός ή δημόσιος φορέας, γ. χρηματοπιστωτικός οργανισμός) και συνδέοντας – υποδεικνύοντας τον εαυτό τους ως μέλη της επιχείρησης ή του οργανισμού που δημιούργησαν.

Οι επιχειρήσεις/οργανισμοί του startupgreece μπορεί να περιλαμβάνουν επιχειρήσεις νέες ή εδραιωμένες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως τράπεζες και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών, φορείς και ενώσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την επιχειρηματικότητα, κυβερνητικούς και δημόσιους φορείς.

Επειδή σε πολλές περιπτώσεις, ένα προϊόν μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμο από την εταιρεία που το διαθέτει στην αγορά, το startupgreece δίνει τη δυνατότητα στα μέλη-επιχειρηματίες να συνδέσουν το εταιρικό προφίλ τους με το ή τα βασικά προϊόντα τους, δημιουργώντας εξειδικευμένες σελίδες προβολής για κάθε ένα από αυτά.

Τι κάνει τη διαφορά στο Startupgreece;

Crowdsourcing: στο startupgreece η παραγωγή της γνώσης είναι μία διαρκής, ισότιμη και συλλογική διαδικασία

Τα μέλη της κοινότητας καλούνται να συνεισφέρουν περιεχόμενο σε όποια ή όποιες από τις παραπάνω κατηγορίες αισθάνονται ότι έχουν πληροφόρηση, γνώση ή εμπειρία. 

Q&As και Q&A forum: Στο startupgreece η πολύτιμη γνώση, η χρηστική πληροφορία, οι υπεύθυνες απαντήσεις γίνονται υπόθεση και ευθύνη όλων

Κάθε κομμάτι περιεχομένου που εισάγεται στην πλατφόρμα συνδέεται αυτόματα με τον μηχανισμό ερωταπαντήσεων του startupgreece. Έτσι, ο συγγραφέας του ειδοποιείται μέσω email τη στιγμή που κάποιο άλλο μέλος της κοινότητας υποβάλλει μια ερώτηση στο περιεχόμενο αυτό και έχει τη δυνατότητα να απαντήσει. Με τη διαδικασία αυτή, μπορούν να δημιουργούνται στην ουσία μικρές εξειδικευμένες βάσεις γνώσης για διάφορα θέματα. 

Οι ερωταπαντήσεις αυτές παραμένουν στη σελίδα του άρθρου όπου υποβλήθηκαν, ενώ επιπλέον εμφανίζονται αυτόματα και στο Q&A forum. Το Q&A forum συγκεντρώνει ερωταπαντήσεις από όλο το startupgreece και τις κατηγοριοποιεί με βάση την κατηγορία στην οποία υποβλήθηκαν (π.χ. Χρηματοδοτήσεις, Ιστορίες Επιτυχίας, How to, κ.λπ.), αλλά και το λεγόμενο ‘business focus’ τους (Ξεκινώντας μια επιχείρηση, Εξασφαλίζοντας Χρηματοδότηση, Διοικώντας μια Επιχείρηση, Επέκταση & Δικτύωση).

Matching: το startupgreece εντοπίζει αυτόματα περιεχόμενο που ενδιαφέρει τα μέλη του, εφόσον έχουν συμπληρώσει σωστά όλα τα στοιχεία που τους ζητά 

Οι σελίδες των εταιρικών προφίλ εμφανίζουν αυτόματα ομοειδείς επιχειρήσεις ή φορείς, με στόχο την ενθάρρυνση συνεργιών, ενώ επιπλέον προτείνουν χρηματοδοτήσεις στοχευμένες στην κάθε επιχείρηση. Οι προτεινόμενες αυτές χρηματοδοτήσεις είναι εξατομικευμένες και ορατές μόνο από το μέλος-δημιουργό του κάθε εταιρικού προφίλ.

Στα προσωπικά προφίλ, προτείνονται προφίλ άλλων μελών με παρόμοια δραστηριότητα, με στόχο την ενθάρρυνση συνεργασιών, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Οι λειτουργίες matching του startupgreece θα εξελίσσονται και θα βελτιώνονται διαρκώς. Ταυτόχρονα, η συνεχής προσθήκη χρήσιμου περιεχομένου από τα μέλη του startupgreece, θα συμβάλει σε ακόμα πιο αποτελεσματικές λειτουργίες matching. 

Activity: όλη η δράση του startupgreece σε μια σελίδα

Κάθε φορά που ένα μέλος συνδέεται στην πλατφόρμα, μεταβαίνει αυτόματα στη σελίδα του προσωπικού του προφίλ και συγκεκριμένα στην επιλογή "Δραστηριότητα" ("Activity").

Εκεί, μπορεί να παρακολουθεί όλη τη δραστηριότητα της κοινότητας όσον αφορά στην εισαγωγή νέου περιεχομένου, την ανανέωση παλαιότερου, τις νέες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και εκείνες που απαντήθηκαν, την προσθήκη νέων προφίλ εταιρειών ή φορέων κ.λπ.

Γιατί να εγγραφείτε

Γιατί ως εγγεγραμμένα μέλη:

 • Έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε ερωτήσεις
 • Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη μέσω της προσωπικής τους φόρμας επικοινωνίας (contact form)
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ καθώς και τη σελίδα της εταιρείας ή του οργανισμού που εκπροσωπείτε, όπως επίσης και να υποβάλετε το προϊόν ή τα προϊόντα σας (στην περίπτωση που εκπροσωπείτε εταιρεία)
 • Έχετε τη δυνατότητα να προσθέτετε περιεχόμενο στη βάση γνώσης και πληροφορίας του startupgreece και συγκεκριμένα στις κατηγορίες:
  • Χρηματοδοτήσεις (αν είστε στέλεχος κυβερνητικού ή δημόσιου φορέα, επενδυτής ή στέλεχος χρηματοπιστωτικού οργανισμού)
  • Διαδικασίες, νόμοι και διατάξεις (αν είστε στέλεχος κυβερνητικού ή δημόσιου φορέα)
  • Εκδηλώσεις
  • Διαγωνισμοί
  • How Τo
  • Ιστορίες Επιτυχίας
  • Ιστορίες Αποτυχίας
  • Στοιχεία και Τάσεις

Σημειώστε ότι το περιεχόμενο που εισάγετε στο startupgreece περνάει από moderation και ενδέχεται να παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου το δείτε να εμφανίζεται στο site.

 • Μπορείτε να ειδοποιείσθε στο email σας για τυχόν ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί σε οποιοδήποτε από τα περιεχόμενα που έχετε εισάγει στο startupgreece και να απαντάτε γρήγορα και εύκολα.

Με την εγγραφή σας στο startupgreece, γίνεστε μέλη μιας κοινότητας αλληλοβοήθειας και συνεργασίας. 

Πώς να εγγραφείτε

Προτείνουμε να εγγραφείτε στο startupgreece, κάνοντας χρήση του linkedin connect: εάν είστε ήδη μέλη εκεί κερδίζετε χρόνο, καθώς το startupgreece προφίλ σας ενημερώνεται αυτόματα με το περιεχόμενο του λογαριασμού σας στο linkedin. Αφού επιτρέψετε την πρόσβαση του startupgreece στο linkedin λογαριασμό σας, θα μεταβείτε αυτόματα στην επιλογή «Δημιουργία Νέου Λογαριασμού». Εκεί συμπληρώνετε (τουλάχιστον) τα υποχρεωτικά πεδία και κάνετε κλικ στο «Δημιουργία» στο τέλος της σελίδας. Θα ενημερωθείτε μέσω email για την έγκριση της εγγραφής σας στο startupgreece από την Ομάδα Διαχείρισης.

Αν προτιμάτε να εγγραφείτε απευθείας στο startupgreece, μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας Login επάνω δεξιά στη σελίδα. Επιλέξτε «Δημιουργία Νέου Λογαριασμού» και συμπληρώστε τα πεδία του προφίλ σας. Ολοκληρώστε την εγγραφή σας, κάνοντας κλικ στο «Δημιουργία» στο τέλος της σελίδας. Θα ενημερωθείτε μέσω email για την έγκριση της εγγραφής σας στο startupgreece.

Όπως και αν επιλέξετε να εγγραφείτε, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να διορθώσετε ή/και να προσθέσετε στοιχεία στο startupgreece προφίλ σας μέσω της επιλογής «Επεξεργασία» που θα βρείτε εκεί.

Θυμηθείτε ότι όσο πιο πολλά πεδία συμπληρώνετε στο startupgreece προφίλ σας, τόσο περισσότερο μας βοηθάτε να σας κατατάξουμε σωστά σε μια (ή και δύο) από τις τρεις διαθέσιμες κατηγορίες μελών.

Αφού δημιουργήσετε το startupgreece προφίλ σας, με οποιονδήποτε από τους παραπάνω δύο τρόπους, μπορείτε επιπλέον να το συνδέσετε με τους υπάρχοντες λογαριασμούς σας στο facebook, το twitter, το openID ή το linkedin (σε περίπτωση που εγγραφήκατε απευθείας στην πλατφόρμα). Από τη σελίδα του προφίλ σας, επιλέξτε «Επεξεργασία» και μεταβείτε στις αντίστοιχες επιλογές.

Έτσι, εάν έχετε ενεργοποιημένα τα cookies στον υπολογιστή σας, θα μπορείτε να συνδέεστε αυτόματα στο startupgreece, πηγαίνοντας στο Login, με ένα μόνο κλικ στο αντίστοιχο μέσο. Επιπλέον, το twitter connect ενημερώνει αυτόματα την επιλογή «Twitter» του προφίλ σας με ό,τι τουιτάρατε την τελευταία εβδομάδα.