Τελετή Βράβευσης του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού ECOTROPHELIA

Νικήτρια του 7ου Εθνικού Διαγωνισμού Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017 του ΣΕΒΤ αναδείχτηκε για άλλη μιά φορα  η… καινοτομία αφού τα προϊόντα των ομάδων ενθουσίασαν τόσο το κοινό όσο και την Εθνική Επιτροπή για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία!

Το 1ο βραβείο τελικά απονεμήθηκε στην ομάδα του ΕΜΠ / ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, η οποία και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων “Food Matters Live 2017”, στο Λονδίνο στις 22-23/11/2017. 

Τα προϊόντα και των 15 ομάδων Φοιτητών από 11 Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό φέτος παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Αίγλης Ζαππείου και απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια για την ποιότητα και την καινοτομία τους ενώ κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις ιδιαίτερες συσκευασίες τους. 

Το 2ο βραβείο δόθηκε στην ομάδα του ΑΤΕΙΘ / ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΓΠΑ / ΤΜΗΜΑ  ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΜΠ / ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για το προϊόν “Yomast”, ένα Ελληνικό γιαούρτι 2% χωρίς λακτόζη με μαστίχα, εμπλουτισμένο σε βιταμίνη D, ασβέστιο και φώσφορο.

Το 3ο βραβείο απέσπασε η ομάδα του ΕΜΠ / ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ για το προϊόν “Eli”, ένα σνακ από Ελληνικές πράσινες ελιές με τραγανή επικάλυψη.

Επιπλέον, τιμητική διάκριση για την «Καλύτερη Παρουσίαση» απονεμήθηκε στην ομάδα του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το προϊόν “Don Cake”, που είναι μπισκότα πρωτεϊνούχα με φυτικές ίνες, γεμιστά με κρέμα ονογάλακτος και γιδινού γάλακτος.

Τέλος, το τιμητικό Βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στο ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ / ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για το προϊόν “Honey Bee Good”, ένα τρόφιμο με βάση το Ελληνικό μέλι και βότανα.

Για πρώτη φορά φέτος ο ΣΕΒΤ, έχοντας ως στρατηγική του επιλογή την αειφόρο ανάπτυξη απένειμε ένα επιπλέον χρηματικό βραβείο, το Βραβείο FOODPRINT, στην Ομάδα ΕΜΠ / ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, για το προϊόν  “Veggie Cuts”, που είχε το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους φοιτητές και να ενθαρρύνει τις εταιρείες τροφίμων να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Πηγή: http://www.sevt.gr/gr/news-details/HMuEsw/ecotrophelia-2017