Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας σε νέους επιστήμονες κατόχους διδακτορικού 2019-2020 στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – Προσκλήσεις

Στόχος

To πρόγραμμα "Απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας" αφορά στη χρηματοδότηση της παροχής διδακτικού έργου από νέους επιστήμονες, κατόχους Διδακτορικού Διπλώματος σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

 

Πανεπιστήμια και Θέσεις

 

Απροσδιόριστο

Πιλοτικό Πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετώ

Στόχος

Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε έως 5.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών και τη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων σε έως 3.000 (εκ των 5.000) άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Απροσδιόριστο

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για 12 Προσκλήσεις του ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020

Δώδεκα υπουργικές αποφάσεις για την απλοποίηση των ισάριθμων Προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, που αντιστοιχούν σε 2,1 δισ. ευρώ συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης.

Ελληνικά

Purposeful: Η ελληνική startup που ανακαλύπτει εναλλακτικές χρήσεις φαρμάκων

Η Purposeful στοχεύει στην ανακάλυψη εναλλακτικών χρήσεων για φάρμακα που ήδη υπάρχουν στην αγορά. Σήμερα, ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Δρακάκης, μιλάει στο epixeiro.gr για τον τομέα της επανατοποθέτησης φαρμάκων, για το επιστημονικό δυναμικό της χώρα μας αλλά και για τη σχέση μεταξύ επιστήμης και επιχειρηματικότητας.

Ελληνικά

Forbes: Startups - διαμάντια στην Ελλάδα

Αν και η Ελλάδα διανύει μεταβατική περίοδο, η στιγμή είναι κατάλληλη να δοθεί προσοχή στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις,γράφει το περιοδικό Forbes, τονίζοντας ότι υπάρχουν τέτοιες εταιρείες-διαμάντια στη χώρα.

Τον περασμένο Απρίλιο -γράφει το Forbes - η Equifund μετέβαλε δραματικά την εικόνα του «οικοσυστήματος» των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, ανακοινώνοντας ότι τα προσεχή πέντε χρόνια θα διοχετεύσει 500 εκατ. ευρώ σε νέες επιχειρήσεις.

Ελληνικά

Η ελληνική startup Warply επεκτείνεται στην αγορά της Βραζιλίας

Η  Warply με γραφεία και στην Αθήνα, ανακοίνωσε την επέκτασή της στη Βραζιλία, με ένα νέο γραφείο στο Sao Paolo και την επικείμενη διάθεση του Warply Keyboard Payments για κινητές πληρωμές και συναλλαγές P2P, σε συνεργασία με κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην χώρα.

Ελληνικά

Σελίδες