1ο ετήσιο Συνέδριο INFOMOBILITY WORLD

Το 1ο ετήσιο Συνέδριο INFOMOBILITY WORLD που διοργανώνεται την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Novotel αποσκοπεί στο να πληροφορήσει και να ενημερώσει όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε τομείς που αξιοποιούν τις Ψηφιακές Τεχνολογίες. Το Συνέδριο θα διοργανωθεί σε κύριες και παράλληλες συνεδριάσεις με ταυτόχρονη λειτουργία WorkShops, στα οποία θα αναπτυχθούν σε έκταση ειδικές ενότητες και θέματα που έχουν άμεση σχέση με νέες τεχνολογίες, υπηρεσίες και ψηφιακές εφαρμογές στον τομέα του Infomobility.

Στις εργασίες του θα συμμετάσχουν στελέχη, τεχνοκράτες, επαγγελματίες από τομείς και εταιρίες: Καταναλωτικών Αγαθών, Λιανικού και Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Μεταφορών και Logistics, Τραπεζών και ΧρηματοΟικονομικών Υπηρεσιών, , Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Διαφήμισης, στελέχη τμημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στην ανάγκη ανάδειξης των σημαντικών μεταβολών που επέρχονται, εξαιτίας της εκτεταμένης αξιοποίησης των Ψηφιακών Τεχνολογιών και των υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από τις αρχές του «infomobility», σε σημαντικούς κλάδους της Οικονομίας οι οποίοι και μεταβάλλονται ριζικά.

Οι δύο παράλληλες θεματικές ενότητες του 1ου Infomobility World, που θα πραγματοποιηθούν κατά τις 25 Οκτωβρίου 2016 είναι οι εξής: 

Α) Infomobility Travel and Tourism

1) Η «άϋλη» και ψηφιακή Βιομηχανία Τουρισμού και Ταξιδιών: Προκλήσεις, μέλλον και προοπτικές
Μέσα σε μία πενταετία η Τουριστική Βιομηχανία συνειδητοποίησε ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες κατήργησαν «εν μία νυκτί» δομές και υπηρεσίες με ιστορία δεκαετιών. Στην ενότητα αυτή πρωταγωνιστές της ψηφιακής τουριστικής βιομηχανίας παρουσιάζουν εφαρμογές και ψηφιακές που έχουν αλλάξει εντελώς την κλασική μορφή των τουριστικών δομών και υπηρεσιών.

2) Κλασικές εφαρμογές ΤΠΕ vs Ψηφιακές Υπηρεσίες ICT: Μπορούν να συνυπάρξουν και να συνεργάζονται
Στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα τουριστικά πρακτορεία συνυπάρχουν κλασικές και infomobility εφαρμογές, ενώ «έκρηξη» καταγράφεται στις χρήση νέων εργαλείων marketing, κρατήσεων και πληρωμών. Η τάση που φαίνεται ότι επικρατεί είναι ότι τα πάντα πρέπει να επικοινωνούν και να συλειτουργούν σε πλατφόρμες που διασφαλίζουν τις ψηφιακές επενδύσεις της Τουριστικής Βιομηχανίας.

3) Αντίκτυπος και Επιδράσεις από την διείσδυση των ΤΠΕ/ICΤ στην Τουριστική Βιομηχανία. Συζήτηση  Στρογγυλής Τράπεζας
Πολιτικοί, υπηρεσιακοί, επιχειρηματικοί προσωπικότητες και τεχνοκράτες από τους τομείς του Τουρισμού και των Ψηφιακών Εφαρμογών συζητούν για την αξιοποίηση του Infomobility προς όφελος της Ελληνικής Τουριστικής Οικονομίας.

Β) Infomobility Business World 

Στις Συνεδριακές Ενότητες που ακολουθούν παρουσιάζονται case studies υπηρεσιών και προϊόντων, που συνδυάζουν Ασύρματες Επικοινωνίες και αξιοποίηση ψηφιακού περιεχομένου και δεδομένων.  

1) «Mobilizing Everything»: Τα πάντα έχουν μπει στον μονόδρομο της απόλυτης ψηφιοποίησης
Στην πράξη από την στιγμή που μέρα με την μέρα υλοποιείται η κατεύθυνση «Mobilizing Everything», οι κλασικές υποδομές και οι Τεχνολογίες ICT συγκλίνουν στην ευρύτατη χρήση φορητών τερματικών, ανοίγονται νέοι ορίζοντες στις επιχειρήσεις που «χτίζουν» ψηφιακές υπηρεσίες. Βασισμένες στα κοινωνικά δίκτυα, στο ψηφιακό marketing, στις ηλεκτρονικές πληρωμές προϊόντα και υπηρεσίες οδεύουν στην απόλυτη ψηφιοποίηση τους.

2) Ψηφιακές Υπηρεσίες κάθε ώρα, κάθε μέρα για όλο τον χρόνο: Διαδικτυωμένες συσκευές, υποδομές και υπηρεσίες
Καταιγισμός από νέες συσκευές που είναι συνεχώς διαδικτυωμένες εισάγουν εντελώς νέες συνήθειες και τρόπο ζωής σε όλο τον κόσμο. Η Ψηφιακή Κουλτούρα στην καθημερινή ζωή και στην Επιχειρηματικότητα αλλάξει και ανοίγει νέους ορίζοντες στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες.

Πότε

25 Οκτ 2016

Πού

Ξενοδοχείο Novotel
Μιχαήλ Βόδα 4-6
10439 Αθήνα , AT
Ελλάδα
37° 59' 21.6528" N, 23° 43' 29.7948" E
Attica GR