Επίσκεψη των φοιτητών του προγράμματος "Ανακαλύψτε το Stanford και το U.C. Berkeley" στο Corallia

Επίσκεψη γνωριμίας στο Κέντρο Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής πραγματοποίησαν οι δέκα φοιτητές που επιλέχθησαν να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ανακαλύψτε το Stanford και το U.C. Berkeley" που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονία (Σύλλογοι Ελλήνων Φοιτητών των Πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.) και U.C. Berkeley (HESTIA) με την υποστήριξη του Corallia).

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου παρευρέθησαν και αρκετοί φοιτητές, που συμμετείχαν στο περσινό εκπαιδευτικό ταξίδι στο Stanford, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο και τις δράσεις που υλοποιεί το Corallia, καθώς και να ξεναγηθούν στον Εκθεσιακό Χώρο του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, όπου παρουσιάζονται τα επιτεύγματα των εταιρείων του mi-Cluster, από τον καθ. Βασίλειο Μακιό, Γενικό Διευθύντη του Corallia.

Η φετινή διοργάνωση "Ανακαλύψτε το Stanford και το U.C. Berkeley", επεκτείνει την περσινή εκπαιδευτική επίσκεψη, κατά την οποία επιλέχτηκαν εννέα φοιτητές από την Ελλάδα για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο του Stanford και δίνει τη δυνατότητα σε 10 φοιτητές να επισκεφτούν ένα εκ των δύο πανεπιστημίων που συμμετέχουν: το Stanford ή το U.C. Berkeley.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία των Ελλήνων φοιτητών με μια διαφορετική ακαδημαϊκή πραγματικότητα, η προσωπική επαφή με τον τρόπο λειτουργίας των δύο πανεπιστημίων, μέσα από την ανοιχτή αλληλεπίδραση των πανεπιστημίων με το οικοσύστημα επιχειρήσεων και ερευνητικών κέντρων που στηρίζουν την πρωτοπορία των δύο πανεπιστημίων, και τέλος, η διερεύνηση μιας πληθώρας τεχνολογικών πεδίων, στα οποία μπορούν να εφαρμόσουν μελλοντικά τις προπτυχιακές τους γνώσεις.

Πότε

8 Απρ 2011