3η Έκθεση WebWorld - Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδων & ηλεκτρονικών καταστημάτων

Η έκθεση WebWorldExpo είναι η μοναδική εκδήλωση στην Ελλάδα για το internet που έχει σκοπό την απευθείας γνωριμία του ιδιώτη ή του επιχειρηματία με τις επιχειρήσεις που είναι κορυφαίες στον κλάδο της κατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Η έκθεση είναι μια διοργάνωση που δίνει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωριστεί και συζητήσει με τις επιχειρήσεις και να βρει τη λύση που αναζητά για την παρουσία του στο διαδίκτυο.

Η WebWorldExpo θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας στο Ζάππειο Μέγαρο για τρίτη φορά στις 25-27 Ιανουαρίου 2013.

Το συνέδριο της έκθεσης χωρισμένο σε δυο σκέλη έχει στόχο να ενημερώσει το εύρη κοινό για θέματα παρουσίας και προβολής στο internet αλλά και να εμβαθύνει σε τεχνικά θέματα και νέες τάσεις του διαδικτύου για τους ειδήμονες.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου:

Web World για τους επαγγελματίες

• Τάσεις – Τι γίνεται διεθνώς και τι στην Ελλάδα στο χώρο του Web και της αξιοποίησής του – Ανάλυση της κατάστασης και των προοπτικών στη διεθνή αγορά από υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρίας ερευνών, και εισηγήσεις εκπροσώπων των πιο χαρακτηριστικών τομέων (mobile apps & marketing, social media, e-shops κ.λπ.) για την κατάσταση στην Ελλάδα

• Υποδομές & Hosting – Παρουσιάσεις από εκπροσώπους εταιριών οι οποίες παρέχουν είτε τις αναγκαίες πλατφόρμες για την αξιοποίηση του Web, με τον παραδοσιακό τρόπο ή στο «δικτυακό νέφος»/ cloud, είτε φιλοξενία, είτε τεχνογνωσία/ υπηρεσίες data center, είτε εξοπλισμό για τη δημιουργία του και τη διασύνδεσή του, με τις αναγκαίες αναφορές για ασφάλεια, αξιοπιστία και εξοικονόμηση κόστους.

• Τέχνη vs. λειτουργικότητα – Παρουσιάσεις από εκπροσώπους δημιουργών εξειδικευμένου λογισμικού, εκπροσώπους της κοινότητας ελεύθερου λογισμικού αλλά και εκπροσώπους γνωστών εταιριών του χώρου, οι οποίοι θα μεταφέρουν τον παλμό και τα αιτήματα της αγοράς, θα ενημερώσουν για τις λύσεις που έχουν ήδη δώσει και θα σχολιάσουν τις μελλοντικές προοπτικές.

• Keynote speaker + Στρογγυλό τραπέζι - Εκπρόσωπος κυβερνητικού φορέα για να ενημερώσει σχετικά με την προοπτική τόσο για outsourcing δημόσιων φορέων, όσο και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω του Web, με στόχο την ευρωπαϊκή (τουλάχιστον!) αγορά των 500+ εκατ. χρηστών. Το στρογγυλό τραπέζι, στη συνέχεια, με προτεινόμενο θέμα... Web: λεφτά υπάρχουν! θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για επέκταση και περαιτέρω ανάλυση των προτάσεων του υπουργού, με τη συμμετοχή παραγόντων της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και εκπροσώπων από άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, όπως η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, οι ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις, το ΕΒΕΑ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο κ.λπ.

Web World για τους χρήστες–καταναλωτές

• Τάσεις – Η συνεδρίαση είναι εστιασμένη στις ανάγκες του καταναλωτή προς τον οποίο απευθύνεται η ενότητα, προκειμένου να του μάθει «πώς θα βάλει την επιχείρησή του στο Internet και θα κερδίσει από αυτό». Γενικότερη εισήγηση από εκπρόσωπο διεθνούς εταιρείας ερευνών, με στοιχεία και αριθμούς, σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν στο εξωτερικό σ’ αυτό το θέμα, όσον αφορά στην προβολή μέσω του Διαδικτύου και τη διακίνηση προϊόντων - υπηρεσιών.

• Διαφήμιση στο Διαδίκτυο – Παρουσίαση από εκπροσώπους της αγοράς των δυνατοτήτων για προβολή και διαφήμιση προϊόντων ή υπηρεσιών στο Διαδίκτυο, με τη χρήση adwords, λέξεων-κλειδιών, Internet campaigns, mobile apps κλπ. Eπίσης, ανάλυση των δυνατοτήτων για δράσεις marketing με αξιοποίηση της διαρκώς αυξανόμενης δυναμικής των κοινωνικών δικτύων, αλλά και για δημιουργία επιτυχημένων και λειτουργικών ηλεκτρονικών καταστημάτων.

• Τέχνη vs. Λειτουργικότητα – Αναφορά από εκπροσώπους της αγοράς στα νέα «εργαλεία» που τίθενται στη διάθεση των χρηστών – καταναλωτών, με κριτήρια τις δυνατότητες παραμετροποίησης, την ευελιξία χρήσης από τον κάτοχο αλλά και τον επισκέπτη, την εύκολη ανανέωση περιεχομένου, την οικονομικά προσιτή συντήρηση κλπ.
• Happy Hour – Στρογγυλό τραπέζι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κρατικών φορέων και εν δυνάμει χρηματοδοτών, εκπροσώπων συλλογικών επιχειρηματικών φορέων και φορέων της αγοράς. Τα μέλη του πάνελ θα κάνουν μικρές εισηγήσεις και θα απαντήσουν στα (πολλά, μάλλον!) ερωτήματα και απορίες των συνέδρων για κόστη, δυνατότητες, χρηματοδοτήσεις, υποστήριξη κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.webworldexpo.gr ή επικοινωνήστε με το 210 9245577 ή info@verticom.gr

Πότε

24 Ιαν 2013 έως 26 Ιαν 2013