2ος Διαγωνισμός "Η Ελλάδα καινοτομεί!"

Ο 2ος διαγωνισμός εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας "Η Ελλάδα Καινοτομεί!" ανακοινώθηκε από τον ΣΕΒ και τη Eurobank. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τις υποψηφιότητές τους με προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας, τα οποία έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια και είναι ώριμα για εμπορική αξιοποίηση, ή προϊόντα και υπηρεσίες με καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση της έρευνας και η παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η συνεργασία επιχειρηματιών, εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ερευνητών και φορέων καινοτομίας, ώστε να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά οι καινοτόμες ιδέες και να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με την υποστήριξη και του Corallia και η ανταπόκριση από την ερευνητική και την επιχειρηματική κοινότητα ήταν μεγάλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των περσινών νικητών ήταν και οι εταιρείες Brite και Micro2Gen, εταιρείες-μέλη του mi-Cluster. (διαβάστε εδώ τη σχετική ανακοίνωση)

Για αυτό τον λόγο, ο ΣΕΒ και η Eurobank αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν τον διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους ερευνητές να αναδείξουν το έργο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να έρθουν κοντά στην επιχειρηματική υλοποίηση των ιδεών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τους περσινούς νικητές, αλλά και την ηλεκτρονική υποβολή των υποψηφιοτήτων θα βρείτε στον αναβαθμισμένο δικτυακό τόπο: www.kainotomeis.gr

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του 2ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας, ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5, 105 57 Αθήνα. Τηλ.: 211 5006133, 211 5006164 ή μέσω e-mail στο info@kainotomeis.gr.

Πότε

11 Ιουν 2012
Business Sector: 
Relevant Files: 
Binary Data