Σχετικά

Tο Startup Greece είναι ένα κίνημα πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με κοινότητες νέων επιχειρηματιών.

 

Το Startup Greece


  • παρέχει κάθε πληροφορία που χρειάζεται ένας νέος για να ξεκινήσει την επιχείρησή του στην Ελλάδα (κίνητρα, χρηματοδότηση, νομικό πλαίσιο, έρευνες)

  • χρησιμοποιεί τα social media για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια

  • απαντά στον πολίτη έγκαιρα και εμπεριστατωμένα

  • προωθεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον διάλογο, τη λογοδοσία.

 

Το Startup Greece είναι ένα "no stop shop" για να εμπνεύσει και να βοηθήσει έμπρακτα τους νέους να πιστέψουν στις ιδέες τους, να καλλιεργήσουν την καινοτομία, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

 

Το Startup Greece εκφράζει την Ελλάδα του «Ναι, γίνεται»: την Ελλάδα που προσπαθεί, παράγει, κοιτά έξω από τα σύνορα, αναζητά αγορές, ενώνει τους ανθρώπους και τις ιδέες τους, δίνει έδαφος στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Προάγει το δικαίωμα στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία, στον πειραματισμό, στην καινοτομία.

 

Μέσα από το Startup Greece καλούμε κάθε πολίτη, κάθε οργάνωση, επιχείρηση, σύνδεσμο, ερευνητικό ινστιτούτο, κοινωνικό και οικονομικό φορέα να γίνει μέλος μιας δημιουργικής κοινότητας, να προσθέσει τις γνώσεις και την εμπειρία του, να προσδώσει αξία στην προσπάθεια με τους ανθρώπους και τις ιδέες του.

 

Μέσα από το Startup Greece μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση υπεύθυνα, να βρείτε καλές πρακτικές, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρήσεις και ενώσεις, να παρευρεθείτε σε μια εκδήλωση, ένα σεμινάριο, μια δημιουργική συνάντηση. Απλά γίνετε μέλος εδώ.

 

Αν είστε δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, μπορείτε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στην Πρωτοβουλία Startup Greece εδώ. Επιλέξτε "Join the Initiative" και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας καθοδηγήσουμε.