Κανόνες Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας Μελών

1. Ο τελικός χρήστης και επισκέπτης του δικτυακού τόπου «StartupGreece.gov.gr» ρητά και ανεπιφύλακτα συμφωνεί με τους ακόλουθους κανόνες λειτουργίας:

(α) ο χρήστης δεν μπορεί να δημιουργήσει περισσότερους από έναν λογαριασμούς πρόσβασης

(β) απαγορεύονται τα μηνύματα για οποιαδήποτε μορφή περιεχομένου παραβιάζει το νόμο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ιδίως παράνομο λογισμικό, περιεχόμενο ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator) καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο, καθώς και μηνύματα που αναφέρονται σε παράνομη απόκτηση προστατευμένου περιεχόμενου ή που περιγράφουν μη νόμιμες πράξεις ή προτρέπουν σε αυτές.

(γ) απαγορεύονται τα υβριστικά σχόλια, σχόλια μίσους ή ρατσιστικά σχόλια, προσωπικές επιθέσεις και προσωπικοί χαρακτηρισμοί ή οποιαδήποτε άλλα μηνύματα, σχόλια ή περιεχόμενο που μπορεί να θίγει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια ή τη φήμη των χρηστών του «StartupGreece.gov.gr» ή οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι η Ομάδα Διαχείρισης του «StartupGreece.gov.gr» διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διαγράφει εξ ολοκλήρου προσβλητικό ή ανάρμοστο περιεχόμενο.

Τα σχόλια εκφράζουν προσωπικές και μόνο απόψεις των συντακτών τους, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.

(δ) Τυχόν αντιρρήσεις σε επεμβάσεις της Ομάδας Διαχείρισης του «StartupGreece.gov.gr» θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης team@startupreece.gov.gr και όχι δημόσια.

(ε) απαγορεύονται οι διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους στο περιεχόμενο που κατατίθεται στο «StartupGreece.gov.gr», στα μηνύματα ή στα σχόλια και οι οποίες δεν προσδιορίζονται ρητώς ως τέτoιες. Επίσης απαγορεύεται το spamming (πολλαπλή υποβολή μηνύματος, υποβολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα.

2. Πριν ζητήσετε / ρωτήσετε κάτι – μέσω της λειτουργικότητας «Έχω μια Ερώτηση» - ακολουθήστε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

Χρησιμοποιήστε τη Γενική Αναζήτηση του «StartupGreece.gov.gr» ή την Ειδική Αναζήτηση-«Φιλτράρισμα» που είναι διαθέσιμη για κάθε τύπο περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου του Q&A forum (Ίσως να υπάρχει αυτό που ζητάτε σε κάποια παλαιότερη καταχώριση).

Μην "απαιτείτε", αλλά ζητήστε ευγενικά αυτό που θέλετε με όσο το δυνατό πιο σαφή τρόπο. Θυμηθείτε ότι με μια σαφέστερη περιγραφή γλυτώνετε χρόνο και για εσάς και για τους άλλους.

3. Ως προς το περιεχόμενο που εισάγετε στο «StartupGreece.gov.gr» – και σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου ή φωτογραφία ή video από άλλη ιστοσελίδα ή από κάποια άλλη πηγή – καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του περιεχομένου.

4. Το περιεχόμενο, τα μηνύματα ή τα σχόλιά σας θα πρέπει να είναι γραμμένα είτε στα Ελληνικά (αποφεύγοντας τα greeklish), εφόσον πλοηγείστε στην ελληνική εκδοχή του «StartupGreece.gov.gr», είτε στα Αγγλικά, εφόσον πλοηγείστε στην αγγλική του εκδοχή.

5. Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε στον τίτλο αλλά ούτε και στην περιγραφή του περιεχομένου, ερώτησης ή σχολίου σας. Εκτός του ότι οι κεφαλαίοι χαρακτήρες είναι κουραστικοί για αυτόν που τους διαβάζει, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι «φωνάζετε», οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε με μέτρο έντονους (bold) χαρακτήρες.

Οι τίτλοι σας θα πρέπει να αποτελούν μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου σας, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικοί», έτσι ώστε να μην παραπλανώνται οι αναγνώστες.

6. Ως προς την επικοινωνία σας με τα άλλα μέλη, το «Startupgreece.gov.gr» σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε απευθείας μέσω της προσωπικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στο προφίλ κάθε μέλους. Η χρήση της φόρμας θα πρέπει να είναι λελογισμένη και να εξυπηρετεί το στόχο της επικοινωνίας και να ακολουθεί τους κανόνες που προσδιορίζονται στο στοιχείο 1.

7. Κάθε επισκέπτης/μέλος του «StartupGreece.gov.gr» έχει τη δυνατότητα «αναφοράς» (report) των δημοσιεύσεων άλλων μελών που παραβαίνουν τους όρους χρήσης, ζητώντας την επέμβαση της Ομάδας Διαχείρισης, η οποία και θα επιληφθεί του θέματος κατά την κρίση της. Η «αναφορά» παραβάσεων μπορεί να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης team@startupreece.gov.gr

8. Αποκλεισμός χρηστών-μελών: οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι η Ομάδα Διαχείρισης διατηρεί το δικαίωμα να προχωρά σε μόνιμη απαγόρευση πρόσβασης στο «Startupgreece.gov.gr» (ban) για χρήστες που κατ’ επανάληψη εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με τους Όρους Χρήσης, τη Δήλωση Απορρήτου και τους Κανόνες Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας «Startupgreece.gov.gr».