Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός “The Negotiations Challenge”

Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece διοργανώνει στην Ελλάδα, στις 5 & 6 Απριλίου 2013, τον Παγκόσμιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων «The Negotiation Challenge» με συμμετέχοντες ομάδες φοιτητών από επιλεγμένα Business και Law Schools ανά την υφήλιο.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Harvard Law School και του HHL το 2007. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμo, όπως, για παράδειγμα, το Harvard Business School και άλλα, οι οποίοι διαγωνίζονται μεταξύ τους σε εικονικές αλλά ρεαλιστικές συνθήκες διαπραγμάτευσης (simulated role plays), κατά τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα. Μετά από τέσσερις γύρους διαπραγματεύσεων οι δύο καλύτερες ομάδες φοιτητών θα διαγωνιστούν στην τελική δοκιμασία, παρουσία VIP κριτών (προσωπικότητες από διάφορους τομείς – πολιτικοί, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί κ.λπ). Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει μία ιδιαιτερότητα που τον διαφοροποιεί καθιστώντας τον και ιδιαιτέρως ελκυστικό: η θεματολογία των διαπραγματευτικών ασκήσεων (role plays) προσαρμόζεται και αναδεικνύει το εκάστοτε μέρος που τις φιλοξενεί.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη όπως στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μποδοσάκη καθώς και το πλοίο Liberty στο λιμάνι του Πειραιά. Ο τελικός δε, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ευχή και πεποίθηση του Οργανισμού είναι πως, ο εν λόγω διαγωνισμός θα συμβάλλει, στην ανάπτυξη της διαπραγματευτικής κουλτούρας στον τόπο μας, η οποία τόσο μας χρειάζεται. Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικά μέρη στην Αθήνα και στον Πειραιά αποτελεί δε μία εξαίρετη ευκαιρία να προβληθεί η πραγματική Ελλάδα της φιλοξενίας, της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

Φέτος η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Λάβαμε συνολικά 60 αιτήσεις από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμo, ενώ αυτά που τελικά επιλέχθηκαν από την επιτροπή ως αυτά που ανταποκρίθηκαν στα κριτήρια είναι τα ακόλουθα 18:
ALBA Graduate Business School at the American College of Greece (Athens, Greece), Alfa University (Belgrade, Serbia), Athens University of Economics and Business / AUEB (Athens, Greece), Chinese University of Hong Kong (Hong Kong, China), ESSEC Business School (Paris, France), Harvard Law School (Boston, USA), HHL (Leipzig, Germany), IESEG School of Management (Lille, France), Moscow State University Lomonosov (Moscow, Russia), National Law School of India (Bangalore, India), Reykjavik University (Reykjavik, Iceland), Technische Universitaet Muenchen / TUM (Munich, Germany), Texas Tech University (Texas,USA),University of California Hastings College of the Law (San Francisco, USA),Universidad de los Andes (Bogota, Colombia), University of Bonn (Bonn, Germany), Warsaw School of Economics (Warsaw, Poland), World Maritime University (Malmo, Sweden).

H διοργάνωση του διαγωνισμού γίνεται υπό την αιγίδα του EBEA (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών), του ΣΕΒ (σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών) και του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος), ενώ υποστηρίζεται από τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα HHL, Leipzig Graduate School of Management και το AARHUS UNIVERSITY.

O διαγωνισμός υποστηρίζεται από μια πλειάδα επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα το Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο ΥΓΕΙΑ είναι ο Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης. Χορηγοί είναι η SCA Hygiene Products A.E., η Τeleperformance A.E., η Τράπεζα EUROBANK ERGASIAS,  η Lloyd’s Register Group Services Limited και το COSTA NAVARINO.Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες Bristol Myers Squibb, GE Healthcare, Millenium Bank, ΝΗΡΕΥΣ Ιχθυοκαλλιέργειες, Λώζος Α.Ε. και Xerox, ενώ Beverage and Food partners είναι οι εταιρείες ATHENIAN BREWERY, ΜΠΟΥΤΑΡΗ Οινοποιητική, Funky Elf, GREEN COLA, MARS Hellas, PEPSICO Greece, REAL SANGRIA. Media partners είναι η Boussias Communications, το Kariera.gr και η εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ALBA, 210 8964531, communications@alba.edu.gr.

Πότε

4 Απρ 2013