Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2015

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 και σήμανε την έναρξη ενός ετήσιου κύκλου βράβευσης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας. Κάθε χρόνο η επιτροπή θα παρέχει έως και πέντε βραβεία σε νέες ιδέες οι οποίες θα επιδείξουν τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το βραβείο θα προσφέρει στους νικητές του διαγωνισμού εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν: Συμβουλές για ένα εύρος υποστηρικτικών υπηρεσιών, την παροχή μέντορα μαζί με χρηματοδότηση απλών διαδικασιών χωρίς τόκους,χρεώσεις και πολυπλοκότητα. Το βραβείο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, έτσι ώστε είτε είστε ιδιώτης χωρίς εμπειρία αλλά με μια νέα μεγάλη επιχειρηματική ιδέα, είτε έχετε μια ήδη καθιερωμένη επιχείρηση με μια καινούργια φιλοσοφία, να μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Προϋπόθεση αποτελεί τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα να έχουν βάση την Ελλάδα.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας προσφέρει την ευκαιρία δωρεάν παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και χρηματοδότησης έως και €700,000 με σκοπό την υποστήριξη μιας νέας επιχείρησης. Σε συνέχεια των πρώτων δύο επιτυχημένων διαγωνισμών, προσκαλούμε τώρα όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν την αίτησή τους. Οι οκτώ νικητές του Βραβείου υποστηρίζονται μέσω άτοκης χρηματοδότησης, εξειδικευμένη υποστήριξη (mentoring) και λοιπών υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών τόσο για έμπειρους όσο και για ανερχόμενους επιχειρηματίες, παρέχοντάς τους τους απαιτούμενους πόρους για την έναρξη της επιχειρηματικής τους ιδέας. Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτείται και διαχειρίζεται από τον Όμιλο Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Ηellenic Initiative), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Η δέσμευση του Ομίλου Libra Group προς το Βραβείο ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 4 Μαρτίου 2015. Η λίστα των φιναλίστ θα ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας μας. Έπειτα, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση όλων των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των νικητών (μία έως πέντε νικήτριες αιτήσεις) στο τέλος Μαΐου 2015. Οι νικήτριες αιτήσεις θα λάβουν χρηματοδότηση από €100.000 έως και €700.000, ανάλογα με το σύνολο των νικητών που θα ανακηρυχθούν. Η υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα προσφερθεί στους νικητές περιλαμβάνει συμβουλευτικά νομικές, λογιστικές και υπηρεσίες επικοινωνιών και πληροφορικής. Επιπλέον, σε κάθε νικητή θα ανατεθεί ένας πολύπειρος μέντορας ο οποίος θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές και καθοδήγηση σε κάθε βήμα της υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας. Ο εξειδικευμένος μέντορας και η υποστήριξη, παρέχονται από τον Όμιλο Libra Group και τους υποστηρικτές του Βραβείου.

Πότε

16 Νοε 2014
Business Sector: