Βραβείο Manager of the Year 2013 - ΕΕΔΕ

Το ετήσιο βραβείο «Manager of the Year» προκηρύχθηκε για πρώτη φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΔΕ το 2002 και έχει συμπληρώσει 11 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, βαδίζοντας ήδη στη δωδέκατη διοργάνωσή του.

Η δημιουργία αυτού του θεσμού βασίστηκε στην ανάγκη της επιπλέον αναγνώρισης των ανωτάτων διευθυντικών στελεχών που διευθύνουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις τους, στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κοινωνίας της γνώσης, με όραμα και προοπτική για το μέλλον. Τα ανώτατα αυτά στελέχη δεν είναι μόνον όσοι προβάλλονται από τον Τύπο και τα άλλα μέσα ενημέρωσης αλλά και εκείνα που ίσως έχουν επιλέξει να εργάζονται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά για την επιτυχία των επιχειρήσεων που διευθύνουν.

Το Βραβείο απονέμεται σε Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο ή Γενικό Διευθυντή Εταιρείας ή Οργανισμού, που έχει την έδρα του και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα.

Η επιτυχής και αποτελεσματική άσκηση διοίκησης από τα πρόσωπα αυτά θα μπορούσε να προκύπτει από: τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης την οποία διοικούν, τον κοινωνικό απολογισμό, την εξωστρέφεια, τις καινοτομίες, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη συμβολή στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και άλλα επιτεύγματα που συνάδουν με την ανάδειξη ενός υποψηφίου ως ηγέτη του χώρου. Η ιδιότητα του μέλους της ΕΕΔΕ δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή του Βραβείου.

Το 2002, η διάκριση αυτή απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Τάνες, τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το 2003, Manager of the Year ανακηρύχθηκε ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, το 2004 ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Εργασίας, το 2005 ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, το 2006 ο κ. Τάκης Αράπογλου, τότε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το 2007 ο κ. Σπύρος Δεσύλλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΣ – Unilever, το 2008 ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Διευθύνων Σύμβουλος Ν/Α Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2009 ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, τότε Γενικός Διευθυντής της Coca Cola Τρία Έψιλον, το 2010 ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, το 2011 ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican και το 2012 ο κ Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Novartis Hellas.

Η Τελετή Απονομής του Manager of the Year 2013, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου 2014.

Η υποβολή προτάσεων για το βραβείο Manager of the Year 2013 λήγει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014.

Πότε

31 Δεκ 2013