Βραβείο για τη νεανική επιχειρηματικότητα από το Ίδρυμα Χατζηϊωάννου

Για 5η συνεχή χρονιά ο κ. Στέλιος Χατζηϊωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation στηρίζοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, δίνει το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2012» στον καλύτερο νέο/α επιχειρηματία της χρονιάς.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει, με προθεσμία υποβολής των αιτήσεων την 31η Οκτωβρίου και με έπαθλο το χρηματικό ποσό των 50.000€. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα πρότασης υποψηφιότητας και από το κοινό.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέες/νέους έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που μπορεί να προέρχονται από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

• Να κατέχουν τουλάχιστον το 50% των μετοχών της επιχείρησης

• Η έδρα της επιχείρησης να βρίσκεται στην Ελλάδα

• Η επιχείρηση να έχει ιδρυθεί το χρονικό διάστημα 2007-2010

• Στο πλαίσιο αυτής να απασχολούνται τουλάχιστον 5 υπάλληλοι τα τελευταία 2 χρόνια

• Η επιχείρηση να έχει κλείσει κύκλο εργασιών 300.000€ τον τελευταίο χρόνο

• Να διοικείται από τον/την επιχειρηματία.

 

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται σε τρία στάδια.

Στο πρώτο στάδιο το Stelios Philanthropic Foundation θα επιλέξει 10 επιχειρήσεις. Από τους συνολικά 3 φιναλίστ, θα επιλεγεί ο τελικός νικητής από τον ίδιο τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας στις 22 Νοεμβρίου του 2012.

Προηγούμενοι Νικητές

2011 - το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία FEREIKOS HELIXπου ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.

2010 - η Fasmetrics, η πρώτη τεχνική εταιρία μελετών και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα ήταν η νικήτρια εταιρία.

2009 - απέσπασε το βραβείο η εταιρία Zoo.gr που αποτελεί την πιο δημοφιλή social network platform στο ελληνικό διαδίκτυο.

2008 - το βραβείο έλαβε η γνωστή αλυσίδα εστίασης Simply Burgers.

 

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα ή να επικοινωνήσετε με την
κ. Κατερίνα Βιλλιώτη στο τηλ. 6944 476 617 και στο
e-mail: cathrine.villioti@easygroup.co.uk.

Πότε

30 Σεπ 2012
Business Sector: